'Špagetna' tortilja

30. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Testenine v slastni jajčni zmesi.

Za 4 osebe potrebujete

• 200 g špagetov

• sol

• 150 g paradižnikov

• 1 šopek gladkega peteršilja

• 40 g parmezana v kosu

• 125 g mocarele

• 1 strok česna

• 6 jajc

• 150 ml mleka

• poper

Priprava

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Vodo po kuhanju odlijte in odcedite testenine. Očistite paradižnike in jih zrežite na kocke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in drobno sesekljajte. Naribajte parmezan. Mocareli odlijte vodo in jo zrežite na drobne kocke.

Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj). Testenine zmešajte s parmezanom, mocarelo, paradižniki in polovico peteršilja. Zraven iztisnite še česen. Razžvrkljajte jajca in mleko ter mešanico začinite s soljo in poprom. Jajčno mešanico nato zmešajte s testeninami.

Namastite model za pite (premera 16 cm). Vanj vlijte pripravljeno mešanico in jo od 40 do 45 minut pecite na srednjem nivoju pečice. Tortiljo postrezite še vročo in jo potresite s preostalim peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo približno 490 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri