Tajska juha z riževimi rezanci

Tajska juha z riževimi rezanci (foto: jahresve) jahresve
31. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

 Aromatične mesne kroglice jo naredijo še bolj slastno

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g govejih kosti
  • 200 g kitajskega zelja
  • 100 g redkve
  • 1 šopek koriandra
  • sol
  • 9 strokov česna
  • 100 ml arašidovega olja
  • 6 čilijev
  • 200 ml riževega kisa
  • sladkor
  • 300 g širokih riževih rezancev
  • 400 g mletega mesa
  • 80 g vloženega pak čoja
  • 2 žlici sojine omake
  • 8 mladih čebul

Priprava

Kosti oplaknite pod vročo vodo, jim prilijte 3 litre vode in jih zavrite. Zelenjavo očistite, zelje in redkev zrežite na večje kose in jih stresite h kostem. Koriander oplaknite in ga grobo sesekljajte. Juhi dodajte malce soli in 1 strok česna in jo pustite, da lahno vre približno 3 ure.

Olupite 6 strokov česna in jih popecite na olju. Za pripravo čili omake očistite čili in olupite še preostal česen. Oboje zelo drobno sesekljajte in primešajte še kis, olje in 1 ščepec sladkorja. Skuhajte testenine in jih odcedite. Mleto meso začinite in oblikujte kroglice. Juhi odstranite kosti in jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Odmerite 2 litra in tekočino zavrite. Pak čoj zrežite na kocke in jih skupaj s sojino omako in kroglicami dodajte juhi. Pustite stati 4 minute. Mlado čebulo zrežite na obročke. Skupaj s testeninami in malce česnovega olja jih porazdelite po krožnikih. Dodajte mesne kroglice in juho. Zraven postrezite čili omako, z njo po želji začinite tudi juho in jo okrasite.

Čas priprave: približno 4 ure.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 62 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: juha začimbe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri