TAKO pripravite najboljšo bučno rolado! (recept)

17. 9. 2022
Deli
TAKO pripravite najboljšo bučno rolado! (recept) (foto: Profimedia)
Profimedia

Preverite, kako pripraviti izjemno okusno in enostavno jesensko sladico, ki bo navdušila prav vse!

Sestavine:

Za biskvit:

  • 100 g moke
  • 150 g kuhane buče
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Za nadev:

  • 200 g sirnega namaza
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 80 g masla (pustite ga na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Kuhano bučo dobro pretlačite z vilico ali jo z električnim mešalnikom spasirajte v "bučin pire".

2. V skledo stresite moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dodajte tudi začimbe in vse skupaj dobro pomešajte.

3. V ločeni posodi razžvrkljajte jajca in jim počasi primešajte sladkor, da dobite bledo rumeno kremo.  Nato vmešajte še bučo in vanilijev ekstrakt.

4. Združite suhe in mokre sestavine ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno zmes brez grudic.

5. Pekač obložite s peki papirjem in čezenj premažite nekaj masla. Dobljeno maso stresite na pekač in ga z lopatko enakomerno razporedite po celotni površini. Biskvit pecite približno 10-15 minut pri temperaturi 190°C. Pečen je, ko se ob robovih rahlo rjavo zapeče, na dotik pa je prožen.

6. Še vroč biskvit skupaj s papirjem za peko zvijte v rolado. Nato ga zavitega pustite, da se ohladi.

7. V posodo stresite kremni sir in mu primešajte sladkor v prahu, maslo ter vanilijev ekstrakt. Masa mora biti kremasta - v kolikor je pregosta, ji lahko dodate malo mleka ali vode.

8. Ohlajen biskvit odvijte in ga premažite z nadevom. Ob robu pustite približno 2 cm nenamazanega testa. 

9. Namazan biskvit previdno zavijte v rolado in medtem z biskvita sproti odstranjujte papir za peko. Dobljeno rolado zavijte v folijo za živila in jo pustite 1 uro v hladilniku, nato pa jo postrezite.