SESTAVINE:
● 3 žlice kremnega sira
● 3 jajca
● ščepec pecilnega praška
● 1 žlica medu
PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija in pekač obložite s peki papirjem.
Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjake dobro zmešajte s kremnim sirom in medom.
Iz beljakov stepite sneg. Dodajte pecilni prašek. Nato beljak previdno vmešajte k rumenjakom.
Iz mase oblikujte kruhke in jih pecite približno 15 minut oziroma dokler niso zlato zapečeni.
➡️ TAKO PUHAST KRUH LAHKO POSTANE TUDI SLADEK PRIGRIZEK:
V sladkem receptu lahko uporabite tudi cimet, muškatni orešček, kakav v prahu, vaniljo, jagode v prahu …
Če pa boste maso pripravili samo iz beljakov, sladila in škroba, boste dobili pečeno beljakovo peno (meringue) – ki je tudi vrsta sladice. Meringue ima okus po penicah, t. i. marshmallowu. Če ste že kdaj jedli Pavlovo torto, potem vam bo okus zelo poznan.
TU PA JE ŠE EN FANTASTIČEN RECEPT: Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (ki se ga ne boste nikoli naveličali!)
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/paradiznik-zmesajte-z-moko-in-pripravite-ta-noro-dober-prigrizek-ki-se-ga-ne-boste-nikoli-navelicali/