SESTAVINE:
● 4 beljaki
● 3 rumenjaki
● ¼ čajne žličke vinskega kamna (lahko uporabite tudi pecilni prašek ali 1 žličko limonovega soka)
● ¼ skodelice kremnega sira (lahko ga nadomestite z mascaropne sirom)
● začimbe po okusu: npr. ¼ čajne žličke česna v prahu, ½ čajne žličke soli, 1 čajna žlička origana, čili …)
PRIPRAVA:
Pečico nastavite na 150 stopinj Celzija in pekač obložite s peki papirjem.
Beljake ločite od rumenjakov. K beljakom primešajte vinski kamen in jih z mešalnikom pri visoki hitrosti stepite v sneg.
V drugi posodi kremasto zmešajte kremni sir in začimbe ter primešajte še rumenjake.
Nato z lopatko nežno vmešajte sneg. Masa ne sme postati tekoča.
Iz mase oblikujte »oblačke«, premera približno 10 centimetrov: na pekač vlijte malo mase, približno ¼ skodelice in z žlico ali manjšo lopatko oblikujte okrogle kruhke. Med kruhki ne pozabite pustiti nekaj prostora.
Kliknite naprej in preverite še SLADEK RECEPT ➡️