Telečja obara

7. 2. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Telečja obara (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična jed na žlico, ki pogreje dušo in telo!

Sestavine:

  • 40–50 dag na koščke narezane teletine
  • 2–3 rdeči korenčki
  • 1 čebula
  • 1 žlica masti ali olja
  • 1 žlica moke
  • sol, poper, peteršilj, šetraj
  • 2 jajci
  • 1 žlica kisle smetane
  • moka po potrebi

Postopek:

Koščke teletine operemo, damo v kozico in nanj nalijemo vodo ter postavimo na ogenj.
Korenček ostrgamo, narežemo na kolobarje in ga dodamo teletini, solimo ter dodamo šetraj. Medtem zarumenimo čebulo in moko, s tem, da naredimo svetlo prežganje, ga zalijemo in razkuhamo. Ko je meso mehko, dodamo prežganje in v juho še zakuhamo žličnike. Pokrijemo in kuhamo še nekaj minut, da so žličniki mehki. Po želji dodamo poper in peteršilj.

Foto: Profimedia