Telečji zvitki nadevani s pečenicami

22. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Telečji zvitki nadevani s pečenicami

Nežno telečje meso in začinjen nadev za klobase - uspešna kombinacija

Za 4 osebe potrebujete

Za rolade:

  • 4 telečje zrezke (po približno 180 kcal)
  • sol, poper
  • 4 žličke gorčice
  • 4 rezine kuhane šunke
  • 1 majhen korenček
  • 1 kos zelene
  • 250 g dobro začinjenega nadeva za pečenice
  • 1 jajce
  • 1 do 2 žlici belih drobtin
  • pol žličke naribane limonine lupinice
  • 1 šopek nasekljanega drobnjaka
  • 2 žlici maščobe za peko

Za omako:

  • 1 čebulo
  • 1 kos zelene
  • 2 korenčka
  • po 300 ml belega vina in mesne juhe
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličko poprovih zrn
  • 100 g šalotk
  • 2 žlici masla
  • 250 g svežih šampinjonov
  • sok ene limone
  • 200 ml smetane
  • 1 žlico temnega sredstva za zgoščevanje omak

Priprava


Meso oplaknite, osušite, začinite s soljo in poprom, premažite z gorčico in vsak kos obložite z eno rezino kuhane šunke.

Korenček in zeleno olupite, zrežite na drobne kocke, na hitro blanširajte v slani vodi in nato dobro odcedite. V skledo denite nadev za pečenice in jajce.
Oboje zmešajte še z drobtinami, zelenjavnimi kockami, limonino lupinico in drobnjakom, mešanico začinite in jo namažite na rezine mesa. Te nato zvijte in jih zapnite z zobotrebci.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani popecite zvitke. Olupite čebulo in zeleno, ostrgajte korenje, vse zrežite na drobne kocke, jih priložite k zvitkom in na hitro popecite. Sestavinam nato prilijte vino in juho ter tekočino zavrite. Dodajte še lovorova lista in poprova zrna ter dušite v pečici od 50 do 60 minut.

Med tem olupite šalotke in jih zrežite na tanke trakove. V ponvi segrejte maslo in na njem podušite trakove šalotke. Šampinjone očistite in jih zrežite na rezine. Nakapajte jih z limoninim sokom, denite k šalotkam in na hitro podušite.

Po koncu kuhanja vzemite zvikte iz omake in jih postavite na toplo. Omako pretlačite skozi cedilo, jo skupaj s šampinjoni in smetano preložite v drug lonec ter zavrite. Omako nato rahlo zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak in pripravljeno omako skupaj z zvitki porazdelite po krožnikih. Zraven tekne brokoli z mandlji in krompirjeve palačinke.

Priprava: približno 20 minut.

Na osebo približno 810 kcal; B: 64 g, M: 48 g, OH: 13 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"