25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Testenine s svinjino po azijsko

Testenine s svinjino po azijsko (foto: profimedia) profimedia
2. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S hrustavo zelenjavo hitro iz voka

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g brokolija
  • 1 rdečo papriko
  • 1 korenje
  • 200 g svinjskih zrezkov
  • 250 g kitajskih jajčnih rezancev
  • sol
  • 3 žlice sojinega olja
  • poper
  • 3–4 žlice sojine omake
  • 2 žlici sladke čili omake
  • 1 noževo konico mletega koriandra

Priprava

Brokoli operite, ga očistite in razdelite na majhne brstiče. Približno 5 minut jih kuhajte v vreli slani vodi in jih nato odcedite. Papriko operite, jo očistite in ji odstranite semenje. Korenje ostrgajte. Papriko in korenje po dolgem zrežite na trakove. Meso oplaknite, osušite in ga prav tako zrežite na ozke trakove.

Testenine skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže. V voku ali večji ponvi segrejte olje. Na njem med obračanjem 2–3 minute pecite mesne trakove in jih na koncu začinite s soljo in poprom.

Mesu dodajte pripravljeno zelenjavo in jo pecite še približno 3–4 minute. Nato prilijte sojino in čili omako ter vse skupaj malo pokuhajte. Testenine odcedite in jih primešajte. Še enkrat začinite s soljo, poprom in koriandrom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri