Testenine z rukolo

25. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testenine z rukolo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Lepo sočno s klobaso in paradižniki

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 300 g klobase s papriko (na primer chorizo)
  • 500 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g rukole
  • 1 šopek bazilike
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 400 g peresnikov
  • sol, poper

Priprava

Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na kocke. Klobaso po potrebi olupite, jo po dolgem zrežite na četrtine in jih zrežite na rezine. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Rukolo in baziliko očistite, ju oplaknite in otresite do suhega ter nato grobo sesekljajte.

Čebulo približno 4 minute pražite na oljčnem olju. Dodajte še česen, ki ga pražite 1 minuto. Nato dodajte klobaso in jo med mešanjem popecite. Odlijte odvečno maščobo. Primešajte še paradižnike in jih pustite, da lahno vrejo približno 5 minut. Občasno premešajte.

V vmesnem času po navodilih z embalaže skuhajte testenine, jih po kuhanju odcedite in jim primešajte klobaso in paradižnike. Dodajte še rukolo in baziliko, vse skupaj začinite in pustite testenine stati približno 2 minuti. Nato jih postrezite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 72 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek