Tirolska puranja ponev

9. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tirolska puranja ponev

Puran je nasiten in prijazen vitki postavi.

Za 4 osebe potrebujete

• 800 g en dan starega krompirja v oblicah

• 200 g češnjevih paradižnikov

• 1 čebulo

• 600 g puranjih prsi

• 2 žlici stopljenega masla

• 80 g kock prekajene slanine

• sol, poper

• pol šopka gladkega peteršilja

Priprava

Krompir olupite in ga zrežite na kocke. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Čebulo olupite in jo po dolgem zrežite na trakove. Meso na hitro oplaknite pod hladno vodo, ga osušite s kuhinjskim papirjem in nato zrežite na grižljaj velike koščke. Te nato ob stalnem obračanju zlato rjavo popecite na vročem olju. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in postavite vstran.

V ponev denite krompir in kocke slanine ter jih prav tako zlato rumeno popecite. Nato jim dodajte še čebulo in jo malce popecite. Dodajte še meso in paradižnike ter vse skupaj pecite še 2 ali 3 minute. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Nato jih sesekljajte in primešajte mesu in krompirju. Ponev takoj postrezite.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ