Topla robidova juha

Topla robidova juha (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Imate radi sladke juhe? Poskusite robidovo!

Poletje je čas robid, ki jih lahko pripravite tudi v - juhi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g robid
  • nekaj klinčkov
  • košček cimeta
  • 100 g robidove marmelade
  • 250 ml smetane
  • 30 g moke
  • 200 g sladkorja
  • nekaj robid
  • stepeno smetano

Priprava:

1 Robide stresite v cedilo, jih oplaknite pod hladno vodo in jih odcedite. Stresite jih v kozico, dodajte klinčke, cimet in marmelado ter vse skupaj skuhajte do mehkega.

2 Počasi dodajte moko, vmešano v smetano, ves čas mešajte in pustite lahno vreti nekaj minut. Juho sladkajte in jo postrezite še toplo. Prej iz nje vzemite začimbe. Okrasite jo z robidami ali sveže stepeno smetano.