10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Tri vrste sladkega masla

Tri vrste sladkega masla (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Presenetite z izvirnim darilom!

Za 3 porcije potrebujete:

Za mandljevo maslo:

  • 150 g mandljev
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 1 žličko mletega cimeta

Za lešnikovo maslo:

  • 150 g lešnikov
  • 30 g kakava
  • ščepec soli
  • 120 ml slajenega kondenziranega mleka

Za maslo iz indijskih oreščkov:

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 1/2 stroke vanilje
  • 60 g medu

Priprava:

1 Mandlje za pol minute dajte v vrelo vodo in jih nato takoj oplaknite pod hladno vodo. Odložite jih na kuhinjski krpi in počakajte, da se popolnoma posušijo. Nato jih olupite. Mandlje, javorjev sirup in cimet v blenderju mešajte toliko časa, da dobite pasto.

2 Lešnike stresite v pekač, jih 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj, in jih nato olupite. Stresite jih v blender, dodajte kakav in sol ter postopoma kondenzirano mleko. Mešajte toliko časa, da dobite pasto.

3 Indijske oreščke stresite v blender, dodajte sredico vaniljevega stroka in vroč med. Mešajte toliko časa, da dobite pasto. Maslo dajte v steklene posodice. Na hladnem jih lahko hranite približno 3 tedne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri