Tudi gotove jedi so lahko zdrave

21. 3. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Kadar se nam mudi, so gotove jedi največkrat prva izbira. Toda z nekaj dodatki jih lahko obogatite z vitamini, z začimbami pa jim lahko izboljšate okus.

Zamrznjena pica

Izboljšate jo lahko z rezinami oliv, svežimi čebulnimi obročki in rezinami bučk in trakovi paprike. Tudi ščepec origana, bazilike ali timijana ne bo škodil. Dodate lahko še kakšno rezino mocarele ali sira, katerega okus vam najbolj ustreza.

Juhe iz vrečke

Vanje nastrgajte malo gomoljne zelene in korenja. Za bogatejši okus dodajte nekaj kock hrenovke, na koncu pa juho lahko obogatite s še malce narezanega peteršilja.

Gotove škrobnate jedi

Vse gotove jedi, ki vsebujejo testenine, njoke ali riž, se bodo razveselile dodatne zelenjave. Dodajte jo nastrgano ali pa zrezano na majhne koščke, da vam je ne bo treba predolgo kuhati.

Testeninske ali riževe solate

Običajno vsebujejo preveč omake. Dodajte nekaj zdravih sestavin: trakove solate, nekaj obročkov mlade čebule, trakove zelene in korenja. Lahko dodate tudi koščke mandarin, manga ali ananasa.

Omake iz vrečke

S pečenimi gobami ali čebulo, vloženimi kaprami ali malce nastrganega sira boste poskrbeli za bolj naraven okus omak, z nekaj kapljicami smetane ali mleka pa za njihovo kremno strukturo.

Stalni dodatki

H gotovim jedem lahko dodate sveže sesekljana zelišča, ki so kot nalašč tudi za skutne namaze. Okus omak in temnih juh pa lahko popestrite z rdečim vinom tako, da zraven pokuhate nekaj žlic vina.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek