Več je razlogov, zakaj je vredno dan začeti z Mojo presno granolo

Več je razlogov, zakaj je vredno dan začeti z Mojo presno granolo (foto: Štartaj Slovenija) Štartaj Slovenija
5. 11. 2018

Projekt Štartaj Slovenija je na police megamarketov Interspar postavil hranljivo rešitev za vsakega, še tako izbirčnega člana družine. Ena granola, ki nas vse združi ob zajtrku. Ali pa večerji. In to brez glutena, laktoze, oreščkov in dodanih sladkorjev.

Če je vaša družina vsaj malce podobna naši, potem imate v eni od kuhinjskih omar šest vrst kosmičev, ker se očitno nobena družina na svetu ne more zediniti o tem, kaj naj zjutraj plava v skodelici mleka. Zato so tam kosmiči z delčki čokolade, ker si mama ne predstavlja obroka brez sladkega, pa iz raznoraznih sestavin sestavljeni misliji za ta starejšega sina, ker so mu na treningu rekli, da so kosmiči v obliki črk za otroke, in seveda bio ovseni kosmiči za očeta, ker se je pri štiridesetih začel bati za svoje zdravje (in svoje kilograme).

Moja presna granola, ki sta si jo zamislila Grega in Tina Teršek in se zdaj predstavlja tudi v sklopu projekta Štartaj Slovenija, na veliko bolj zdrav način rešuje potrebe in želje vseh teh raznolikih pričakovanj. Z njunim izdelkom, ki se ponuja v različnih okusih s simpatičnimi imeni – od Jabolčne pravljice in Nežne jagode, do Hudega kakava, Pregrešne pomaranče in Zmešane banane – dobimo v skledico nekaj zdravega, ekološko pridelanega, zelo hranljivega in nadvse okusnega. A njuna pot do te rešitve se je v bistvu začela z razvijanjem različnih vrste hrane za ljudmi z alergijami.

"K nama je prihajalo vedno več ljudi z raznimi alergijami in težavami ob uživanju določene vrste hrane. Njihovo navdušenje in želja po podobnih izdelkih naju je spodbudila, da sva si želela izdelati izdelek, ki bi ga lahko uživali vsak dan, ne samo ob posebnih priložnostih, kjer se po navadi uživajo slaščice. Ob naključnem odkritju zemeljskih mandljev pa se nama je porodila ideja in izdelala sva granolo iz zemeljskih mandljev, popolnoma nealergeno," pove Tina, ki se potem v smehu takole spominja samih začetkov ustvarjanja Moje presne granole: "Spomnim se trenutka, ko sem prvič prijela zemeljski mandelj, ki je bil po otipu in okusu popolnoma drugačen od predstave, ki sem jo imela ob naročilu preko spletne strani iz tujine. Najina prva misel je bila kako bi ta čudovit a trd gomolj predelala v izdelek, ki bi bil uporaben za širšo rabo. Ob prvem mletju sem namreč polomila sekljalnik."

Moja presna granola

Ko smo prvič odprli paket Moje presne granole z okusom Hudega kakava, so se pred nami razkrili raznoliki kosi čvrste granole, ki smo jih najprej morali poskusiti kar tako – brez dodatkov. Hitro postane jasno, da lahko Mojo presno granolo uživamo tudi kar naravnost iz vrečke, kot prigrizek ali posladek.

Pazite le, da vas ne zanese in zagrizete prehitro. Kosmiči so zelo čvrsti, saj so presni, brez umetnih dodatkov in v pričakovanju, da jih prelijete s kakšnim rastlinskim napitkom, mlekom ali jogurtom (potem pa počakajte 5 minut, da se resnično raznežijo). V teh kombinacijah Moja presna granola zaživi in hitro smo začeli odkrivati, da ji lahko dodajamo tudi še kakšne čisto svoje dodatke – borovnice ali pa goji jagode, recimo, čeprav je bil naš izbrani Hudi kakav tako slasten že sam po sebi, da so nekateri predlagali kar smetano.

V eni vrečki Moje presne granole je 230 gramov izdelka, kar se morda v primerjavi z običajnimi kosmiči zdi malo, a je granola izredno nasitna. Ne potrebujete veliko, da že začutite prijetno sitost. Na izletu lahko že košček ali dva ponudita dovolj energije za še mnogo nadaljnjih korakov, doma na kavču pa nam nekaj koščkov slastne granole lahko prepreči, da si večera ne pokvarimo s škatlo piškotov ali vrečko čipsa.

Glavna sestavina Moje presne granole so zemeljski mandlji (chufa), ki niso oreščki, ampak gomolji rastline tigrova trava. Pet različnih okusov se potem izoblikuje v pet različnih doživetij, ki ustrezajo vsem potrebam moderne kuhinje – ta ekološki izdelek je namreč brez glutena, brez gensko spremenjenih organizmov, brez laktoze, brez oreščkov in vsebuje samo naravno prisotne sladkorje. Po njem lahko mirno posežejo tako vsejedci kot tudi vegani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se mi reži do ušes, Moja presna granola je pristala tudi v košarici chefa @jaka.mankoc 😊 Midva sva v Kopru se do 17 ure👋

A post shared by drobTinka-Moja presna granola (@drobtinka) on

Vsi okusi Moje presne granole so na voljo v megamarketih Interspar po Sloveniji, izdelek pa lahko pobliže spoznate tudi na strani drobtinka.si. "Končno sva dobila priložnost, da izdelek pokaževa in predstaviva vsej Sloveniji, in si seveda želiva, da bo Moja presna granola prepričala tako, kot je naju. Hvaležna sva za pomoč na vseh področjih vseh partnerjev v projektu. Če bi morala izključiti katerokoli pomoč, stvari ne bi mogla izpeljati tako, kot se pelje, in zato sva res hvaležna," zaključi Tina.