VIDEO: Sočni skutini srčki z borovnicami brez peke

14. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

Priprava teh okusnih srčkov vas bo povsem navdušila. Vas zanima zakaj? Zato, ker bolj preprosta skorajda ne more biti. Sladica ne vsebuje jajc in tudi peči vam je ni treba, poleg tega pa lahko z njo na sladek način presenetite svoje najdražje.

Naturetina skutina torta z borovničevim džemom

Sestavine za torto:

 • 230 g petit beure keksov (ali podobnih)
 • 120 g kokosove maščobe ali masla
 • 500 g skute – prepasiramo skozi cedilo
 • 2 žlici kisle smetane
 • lupina ½ ekološko pridelane limone
 • 1 žlička vanilije
 • 320 g džema gozdna borovnica Natureta
 • 5 listov želatine

Sestavine za preliv:

Priprava:

Skutine torte z borovničevim džemom ne pečemo!

 1. Najprej lističe želatine namočimo v mrzli vodi, da nabrekne.
 2. V sekljalnik stresemo piškote in jih zmeljemo. Dodamo staljeno kokosovo maščobo ali maslo in maso stresemo v okrogel model za torte, lahko pa uporabimo le obod in torto pripravimo direktno na pladnju. Priložnosti primerno lahko namestno tortnega modela uporabite majhne modelčke različnih oblik, npr. v obliki srčka za valentinovo.
 3. Maso potlačimo ter postavimo za kratek čas na hladno, da se sprime. Medtem pripravimo kremo.
 4. V skledo, kjer bomo pripravili kremo, damo najprej skuto, dodamo kislo smetano, limonino lupinico, vanilijo in večino borovničevega džema.
 5. Dve žlici džema damo v manjšo kozico, dodamo dve žlici vode in nekoliko segrejemo. Dodamo odcejeno želatino in dobro premešamo, da se želatina razpusti. V to dodamo žlico ali dve pripravljene skutne kreme, premešamo, da se vse poveže, nato pa dobljeno zmes vmešamo v preostalo skutno kremo.
 6. Nadevamo na pripravljeno piškotno osnovo in površino lepo pogladimo. Postavimo na hladno vsaj za 4 ure, še bolje pa čez noč.
 7. Preden torto postrežemo, ji po želji dodamo še preliv, ki ga pripravimo tako, da damo vse sestavine v manjšo kozico ter med rahlim segrevanjem dobro premešamo, da se povežejo.

Torta je odlična in enostavna za pripravo. Džem gozdna borovnica lahko zamenjamo s katerimkoli džemom Natureta.

Poglejte si še: