Vrhunski kuhar deli trik za pripravo popolnih palačink: TA malenkost je bistvenega pomena!

30. 5. 2023
Deli
Vrhunski kuhar deli trik za pripravo popolnih palačink: TA malenkost je bistvenega pomena! (foto: Profimedia)
Profimedia

Če ste ljubitelji palačink in si jih pogosto pripravljate, vam bo morda trik, ki ga uporablja vrhunski kuhar, povsem izboljšal kulinarično izkušnjo. 

Oliver Marlowe, direktor in lastnik restavracije The Ganymede v Londonu, pogosto deli svoje najboljše kuharske nasvete, pri čemer pravi, da je trik pri pripravi česar koli s testom v tem, da mu damo dovolj časa za počitek.

Trik za pripravo popolnih palačink po mnenju vrhunskega kuharja je, da se je:

Mase za palačinke potrebno lotiti že en dan pred pripravo

Nekateri maso pred peko palačink pustijo stati le nekaj minut, kar po njegovem mnenju ni dobra ideja. Namesto tega Marlowe priporoča, da maso za palačinke pripravite zvečer pred dnevom, ko želite pripraviti palačinke, in ga čez noč pustite v hladilniku.

»Počitek zmesi za palačine čez noč je najpomembnejši korak, saj se čez noč ves gluten, ki ste ga zmešali, sprosti, poveča svojo velikost in se prezračuje,« pojasnjuje kuharski mojster.

Poleg tega se na ta način naravno zgladijo tudi morebitne grudice in se izognete pretiranemu mešanju testa, zaradi česar bi lahko bile palačinke preveč trde. Iz tega razloga bodo palačinke ob začetku peke tudi lažje narasle.

Če mase za palačinke čez noč ne pustite počivati, naj bi bil pogosto glavni razlog, da je prva palačinka slaba in jo je treba zavreči. Ta trik je sicer uporaben tudi za peko drugih stvari, saj ne izboljša le palačink, ampak je uporaben tudi pri pripravi jorkširskih pudingov in kruha.

Trikov v zvezi s pripravo palačink pa je še mnogo

Veliko kuharjev za bolj slastne palačinke v maso doda tudi sodo bikarbono, kar pripomore k bolj puhastim in rahlim palačinkam. Nekateri poleg mleka dodajajo še mineralno vodo, nekaj pa jih prisega tudi na poseben vrstni red dodajanja sestavin, ki se prej niso nahajala v hladilniku, temveč so bila nekaj časa na sobni temperaturi.

Imate tudi vi kakšne posebne metode za pripravo palačink?

Vir: mirror.co.uk

Morda vas bo zanimalo tudi:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.

Podkastu lahko prisluhnete tukaj:

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek