3 ideje za kosilo

11. 1. 2015
Deli
3 ideje za kosilo

Oster kari in podobne začimbe bodo pospešile izgorevanje maščob, in to brez posebnega odrekanja ali napadov volčje lakote.

Ohrovtova ponev z ingverjem

Za 1 porcijo:

  • 10 g svežega ingverja,
  • pol stroka česna
  • 100 g piščančjega fileja,
  • 150 g ohrovta
  • 100 g gob (na primer šampinjonov)
  • 1 bilko azijskega drobnjaka
  • 2 žlički kokosove maščobe
  • 10 g indijskih oreškov
  • po 1 žlico sojine in čili omake

Priprava:

1. Ingver in česen drobno sesekljajte. Meso zrežite na kocke, ohrovt pa na tanke trakove. Gobe zrežite na tanke lističe, drobnjak pa grobo sesekljajte.

2. V ponvi segrejte 1 žličko kokosove maščobe in na njej podušite ingver in česen. Dodajte še meso. Začinite s soljo ter poprom in dobro popecite meso.

3. Vse sestavine vzemite iz ponve. Nato v njej stopite 1 žličko kokosove maščobe in na njej popecite gobe, ohrovt in indijske oreške. Primešajte sojino in čili omako in na koncu še mešanico s piščancem.

Na porcijo: približno 306 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Hiter mesni lonec z zelenjavo

Za 1 porcijo:

  • 500 g govejih pleč
  • 1 žlico olja
  • sol, poper
  • 800 g zelenjavne enolončnice (iz pločevinke)
  • 1 ščepec muškatnega oreška
  • 1 noževo konico klinčkov

Priprava:

1. Meso zrežite na kocke in jih popecite na olju. Začinite s soljo in poprom.

2. Dodajte zelenjavno enolončnico, vse skupaj segrejte in krepko začinite z muškatnim oreškom in klinčki.

Na porcijo: približno 345 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Kremna bučna juha z ingverjem

Za 1 porcijo:

  • 100 g hokaido buče
  • 10 g svežega ingverja
  • ¼ čebule
  • 1 žličko oljčnega olja
  • 1 ščepec karija
  • 150 ml zelenjavne juhe
  • 1 žličko sadnega namaza iz tropskih sadežev
  • 20 ml kreme za kuhanje
  • 30 ml pomarančnega soka
  • sol, poper
  • malce bučnega olja

Priprava:

1. Bučo, ingver in čebulo zrežite na večje kose. V posodi segrejte olje in na njem podušite zelenjavo. Posujte z velikim ščepcem karija, zarumenite in zalijte z zelenjavno juho.

2. Dodajte sadni namaz in pustite, da juha lahno vre približno 10 minut. Primešajte kremo za kuhanje in pomarančni sok in juho dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.

3. Na koncu jo začinite s soljo in poprom. Po želji postrezite z bučnim oljem.

Na porcijo: približno 180 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ