Gaspačo - tokrat čisto rumen

5. 8. 2013
Deli
Gaspačo - tokrat čisto rumen

A še vedno okusen, predvsem pa osvežilen.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 rezini toasta
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 600 g zrelih rumenih paradižnikov
  • 1 kumaro
  • 1 rumeno papriko
  • 1–2 žlici (šerijevega) kisa
  • 1–2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • kajenski poper
Priprava:

Toastu odrežite skorjo in ga namočite v vodi.

Čebulo in česen zrežite na kocke. Čili očistite, mu odstranite semenje in ga sesekljajte.

Paradižnike križno zarežite, jih poparite z vrelo vodo, olupite kožo in odstranite semenje. Kumaro olupite, jo po dolgem prepolovite in odstranite semenje.

Papriko operite, jo očistite in zrežite na kocke. Nato jo pretlačite s paličnim mešalnikom skupaj s kumaro in paradižniki.

Kruh iztisnite in ga skupaj s česnom in čiliji primešajte preostali mešanici. Prilijte 250 ml vode, kis in olje.

Posodo pokrijte in jo za 30 minut postavite v hladilnik.

Še enkrat krepko začinite.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"