Ob aktivnem tempu življenja, pridejo v poštev tudi preprosti in hitri recepti za obroke. Eden izmed teh je tudi recept za fižolove polpete, ki si jih lahko privoščite samostojno ali s prilogo.
Recept je zelo prilagodljiv in če želite dodati oziroma zamenjati določeno zelenjavo ali začimbe, jih lahko brez skrbi dodate. Polpete, ki so polni beljakovin, si lahko privoščite tudi z različnimi prilogami kot so riž, krompir, sladek krompir ali kvinoja.
Pa pojdimo k receptu:
SESTAVINE:
- 1 pločevinka črnega fižola (odcejena in oprana)
- 1/4 paprike drobno narezane na kocke
- 1/4 rdeče čebule, narezane na drobne kocke
- 2 stroka česna, sesekljana
- 1 jajce
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 5 čajnih žličk paprike
- Sol + poper + kanček kajenskega popra
- 1/4 skodelice mandljeve moke
POSTOPEK:
- V srednje veliko posodo dajte fižol in ga pretlačite z vilicami, pri čemer pazite, da ostanejo majhni koščki.
- Dodajte preostale sestavine razen moke in premešajte. Nato dodajte moko in še enkrat premešajte. Zmes mora biti mokra/lepljiva, vendar kompaktna.
- Oblikujte majhne polpete in jih specite v ponvi na srednje visoki temperaturi na vsaki strani približno 5-7 minut.
Naj vam tekne!
- Preverite tudi: Ta napitek iz samo 3 sestavin pijte pred vsakim obrokom in shujšajte: Zmanjša občutek lakote in pospešuje metabolizem
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič