Recept: Domači jogurt

23. 10. 2013
Deli
Recept: Domači jogurt (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Priprava domačega jogurta je tako preprosta.

Potrebujete:
  • 1 l mleka (UHT)
  • 150 ml navadnega jogurta
  • borovničeva marmelada
  • 100 g borovnic
  • pest ovsenih kosmičev
Priprava:

Mleko segrejemo na 40–50 °C. Prilijemo navadni jogurt in dobro premešamo.

Pečico predgrejemo na 40 °C. V steklene lončke prelijemo mleko z jogurtom, zapremo in položimo v pečico. Pustimo 3–4 ure na 40 °C.

Lončke nato shranimo v hladilnik čez noč.

Naslednji dan v lončke damo še malo borovničeve marmelade, sveže borovnice in ovsene kosmiče. Po želji lahko jogurt sladkate še z medom ali vanj posujete laneno seme.

Recept in foto: Urška Pavčnik, prehramebena strokovnjakinja, mag. inž. živilstva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord