RECEPT: Te božanske energijske kroglice iz le treh sestavin so obnorele svet

RECEPT: Te božanske energijske kroglice iz le treh sestavin so obnorele svet (foto: Profimedia) Profimedia
27. 2. 2022

Tej besedi se sicer poskušamo izogibati, ampak ... O-M-G!

"Najboljša stvar pohodov (poleg razgledov seveda)? MALČKA!" pravi Alja Nike Skrt, ki nam je v prvi epizodi podkasta Sprehod na dan zaupala super recept za bolj zdravo sladico, ki je nadvse primerna za vse, ki smo radi aktivni. Pa še priprava je povsem preprosta.

Prvo epizodo novega podkasta Sprehod na dan poslušaje TUKAJ:

Tako pripravite božanske energijske kroglice iz le treh sestavin, ki so obnorele svet!

Hitro pripravljene energijske kroglice brez kuhanja in peke so fantastičen priboljšek, ki ga lahko vzamete s seboj na daljše pohode, lahko jih imate vedno pri sebi za prigrizek med obroki ali pa si jih privoščite med treningom doma ali v fitnesu.

Profimedia

Sestavine:

  • 170 g izkoščičenih datljev
  • 150 g oreščkov po izbiri (indijski, brazilski, lešniki, … )
  • 80 g žlice arašidovega masla

Posip:

  • 45 g kokosove moke

 Priprava:

Najprej datlje namočimo, da se nekoliko zmehčajo, potem pa jih skupaj z oreščki in arašidovim maslom zmiksamo v enotno zmes. Masa, ki jo dobimo, se mora lepo oblikovati v kroglice. Če je premehka ali lepljiva, dodajmo še malo kokosa. Oblikujemo kroglice, jih povaljamo v kokos in spravimo v posodico, ki jo lahko vzamemo s seboj na pot. Pripravljene kroglice lahko en teden hranimo v tesno zaprti škatli v hladilniku.

Dobro je vedeti ...

Oreščki so odličen vir proteinov in zdravih maščob, datlji pa vsebujejo veliko vitamina B5, ki povečuje kondicijo, telesu daje energijo, nas naredi budnejše in povečuje sposobnost koncetracije.

Za še več hitrih in zdravih receptov, poslušajte prvo epizodo podkasta Sprehod na dan.

Ajda Kolar

V prvi epizodi novega podkasta Sprehod na dan - gre za mesto, kjer Ajda Kolar gosti izjemne posameznike, s katerimi odpirajo zanimive debate, te pa vedno znova povezuje rdeča nit, sprehodi v naravi – nam Alja Nike Skrt zaupa vse o njenem sanjskem avanturističnem življenju in tem, kaj se skriva za njenim Instagram profilom.

Poleg sprehodov, pohodov v naravi in kolesarjenja, se Ajda in Alja dotakneta tudi zdrave prehrane in pozitivnih učinkov hoje na naše življenje.

V zadnjem delu pogovor zapeljeta k doživetjem, ki Aljo čakajo v bližnji prihodnosti, in razkrijeta, kaj vse Alji požene kri po žilah in dvigne srčni utrip. Pa tudi, kakšni strahovi jo spremljajo glede prihodnosti.

Da boste vedno ujeli svežo epizodo, stisnite "subscribe" v vaši najljubši podkast knjižnici.

Fotografije: Ajda Kolar in profimedia

Preberite še: 1 stvar, ki bi jo moral narediti vsak pred 30-im letom