Slika 1/6

Veliko razlogov je, zakaj bi si morda želeli znebiti trebušne maščobe – namreč vse prej kot nedolžna je. Študija pravzaprav ugotavlja, da je trebušna maščoba povezana z zgodnjo smrtjo. Pri čemer je visceralna maščoba od vseh najbolj škodljiva. To povezujejo jo s številnimi resnimi zdravstvenimi težavami, vključno z večjim tveganjem za bolezni srca in ožilja, sladkorno boleznijo ter presnovnimi težavami. 

A preden za zmanjšanje trebušne maščobe izberete še eno trenutno popularno dieto, je dobro vedeti, da boste pravzaprav veliko več naredili z gibanjem (že hoja je odličen začetek) in s spremembami v prehrani.

Kot je denimo dodajanje sadja k zajtrku – sadje ima nizko energijsko vrednost, a je bogato z vlakninami in pomembnimi hranili. 

⇒ Vendar ne pozabite!

Samo uživanje sadja za zajtrk ne more zagotoviti zmanjšanja trebušne oz. visceralne maščobe, če so vaši preostali obroki oziroma navade nezdrave. Prav tako ne pozabite upoštevati morebitnih obstoječih zdravstvenih težav, kot je denimo sladkorna bolezen. Posvetujte se s strokovnjakom!

Kliknite NAPREJ in preverite nekaj idej za SLASTNE sadne zajtrke, ki so jih dietetiki delili za spletno stran eatthis.com. ⇒

Profimedia