Zakaj bi morali zjutraj najprej jesti ovsene kosmiče

2. 10. 2021
Deli
3 / 3
Profimedia

KREPKA OVSENA KAŠA Z ZELENJAVO IN JAJCEM

Sestavine za dve porciji:

● 1 majhna redeča čebula
● 200 g ovsenih kosmičev
● 400 ml zelenjavne jušne osnove
● 1 žlica kokosovega olja
● 30 g parmezana
● 2 jajci
● 100 g zelenjave po vaši izbiri (denimo paradižnik, korenje, grah, paprika …)
● sol in poper po okusu

PRIPRAVA:

Čebulo nasekljajte in popražite. Nato dodajte ovsene kosmiče in še malo popražite. Vlijte jušno osnovo, premešajte in dušite na zmernem ognju, dokler ne dobite kremaste kaše.

Medtem ko se kaša kuha, očistite in nasekljajte zelenjavo in skupaj s parmezanom vmešajte v kašo.

Začinite po okusu in razdelite v dve posodi.

Jajci pripravite po okusu. Pripravite lahko trdo kuhana ali jajci ocvrete.

Namig: če imate raje popraženo zelenajvo, jo popražite skupaj s čebulo.

● Kliknite na https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/ta-skrivna-sestavina-bo-naredila-vase-jutranje-kosmice-zares-kremaste/ in preverite, katera skrivna sestavina bo naredila vaše jutranje kosmiče zares kremaste (Pripravljeno v 10 minutah!)

Viri: www.ncbi.nlm.nih.gov, tracynutrition.com, wellandgood.com

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem