Zapečeni beluši s testeninami

12. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zapečeni beluši s testeninami

Sedaj je čas belušev! Privoščite si jih v izobilju, saj so zelo koristni za zdravje.

Za 4 osebe potrebujete

• 8 listov testenin za lazanjo

• sol

• 2 žlici olja

• 1 kg belušev

• 1 čebulo

• 1 žličko popra v zrnju

• 200 ml belega vina

• 8 rezin kuhane šunke

• 80 g vodne kreše

• 100 g smetane

• 2 rumenjaka

• 40 g naribanega parmezana

• poper

• nariban muškatni orešček

Priprava

Testenine skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Na cedilu jih prelijte z mrzlo vodo, jih odcedite in pokapljajte z oljem. Beluše olupite in jim porežite olesenele konce.

Čebulo olupite in sesekljajte. Vinu dodajte čebulo in poprova zrna ter ga zavrite. Beluše položite v nastavek za kuhanje v sopari. Položite jih nad vrelo vino in jih v vinski sopari kuhajte približno 15 minut. Beluše takoj ohladite in prevretek precedite.

V pečici segrejte žar. Štiri manjše pekač za narastke namastite. Po 3 ali 4 beluše skupaj ovijte z rezino šunke in nato z listom testenin. V vsak pekač položite po 2 zvitka, obrnjena naj bosta s stikom robov navzdol.

Pripravite vodno krešo in jo sesekljajte. Skupaj s prevretkom in smetano jo zmeljite v penast preliv. Prelivu primešajte rumenjake in parmezan ter ga po okusu začinite s soljo, poprom in muškatom. Zvitke v pekaču prelijte s prelivom in jih pecite v pečici približno 10 minut.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek