Slika 2/2

Dr. Mathis svetuje, v prehrano zagotovo vključite naslednja živila: 

🔸 Jagodičje – slastno jagodičje je zelo preprosto vključiti v jedilnik. In kot poudarja dr. Mathis, to ni le polno vlaknin, ampak vsebuje tudi veliko vitaminov in mineralov. Lahko so fantastična sladica. 

🔸 Brokoli – seveda je brokoli odličen za zdravje. »Ne le da je brokoli bogat vir vlaknin, vsebuje tudi sulfofan, snov, ki pomaga ščititi DNK pred poškodbami, kar lahko zmanjša tveganja za nastanek bolezni, ter zmanjšuje vnetja,« pravi zdravnica. Pripravite lahko kuhanega na pari, slastno juho, ga spremenite v svojo najljubšo solato …

🔸 Okra (jedilni oslez) – za okro morda ne slišite vsak dan, toda tudi to - tako pogosto spregledano - živilo je bogat vir vlaknin. Poleg tega je odlično za zdravje prebave. »Okra pomaga upočasniti prebavo in hkrati pomaga telo 'očistiti',« razloži zdravnica. Če bi radi na jedilnik dodali eno izmed najstarejših vrst zelenjave, a vas skrbi okus, »okus se skrije, če okro zmešate v smutijih ali v zdravih sladicah.« Ali pa okro dodajte svojim juham, enolončnicam, ocvrta pa je prava hrustlajva poslasica.

OPOMBA:

Na aktivni.si verjamemo, da ni univerzalnega pristopa k zdravemu življenjskemu slogu. Prehranjevalni načrti morajo biti individualizirani in usmerjeni k posamezniku – za optimalne in dolgotrajne rezultate je treba upoštevati osebo kot celoto. Preden začnete z novim prehranjevalnim načrtom, se zato vedno posvetujte s svojim zdravnikom ali registriranim strokovnjakom, še posebej v primeru že obstoječih zdravstvenih težav.

PREBERITE TUDI Samo to eno stvar lahko naredite narobe, pa ne boste shujšali, pravijo raziskovalci
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/diete/samo-to-eno-stvar-lahko-naredite-narobe-pa-ne-boste-shujsali-pravijo-raziskovalci/

Profimedia