Začimbe, ki pomagajo pri želodčnih težavah

Začimbe, ki pomagajo pri želodčnih težavah (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2014

Ko se puntata želodec in črevesje, so na vrsti začimbe.

Sladka in lesna aroma koriandra se lepo poda kruhu in božičnemu pecivu pa tudi v mesnih in zelenjavnih jedeh ter juhah je odlična.

Hkrati pa koriander pomaga pri prebavi mastnih jedi, blaži vetrove, preprečuje bruhanje, črevesne kolike, gastritis in glavobole ter pomanjkanje teka.

Tudi janež daje pekovskim izdelkom in sadnim kompotom posebno, sladko noto, uporabljajo pa ga tudi za alkoholne pijače, kot so pastis, ouzo, raki ali sambuca.

Janež ima potemtakem spodbuden učinek tako na telo kot tudi na dušo. Poleg tega blaži želodčne krče, vetrove in drisko, mimogrede pa še kašelj in bronhitis.

Pri motnjah prebave in pomanjkanju teka pomaga tudi vanilija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri