Recept: Domač sladoled iz temne čokolade

Recept: Domač sladoled iz temne čokolade (foto: unsplash) unsplash
14. 8. 2020

Imate radi temno, močno čokolado, ki kar diši po kakavu? No potem si naredite  domač sladoled iz temne čokolade in presnega kakava. Zraven postrezite sveže sadje!

Sladoled je obvezen del poletja in ni nujno, da je nezdrava sladica. 

Za sladoled iz temne čokolade potrebujete naslednje sestavine:

  • 100 g temne čokolade
  • 50 g presnega kakava
  • 90-95 g sladkorja
  • 3 rumenjake
  • 300 ml smetane za stepanje

Priprava:

  1. V mleku, ki se kuha na zmernem ognju, stopite koščke čokolade, dokler ne dobite gladke zmesi, nato odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
  2.  Zmešajte sladkor in rumenjake v gosto zmes ter dodajte stopljeno čokolado in kakav. Vse skupaj nato znova pristavite na zmeren ogenj in kremo ves čas mešajte, dokler se ne zgosti. Odstavite in pustite, da se ohladi, vendar občasno pomešajte, da preprečite nastanek vrhnje skorje.
  3.  Stepite sladko smetano in jo počasi vmešajte v čokoladno kremo. Vse skupaj dajte v ustrezno posodo s pokrovom, najbolje kakšno staro od sladoleda in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik.

Poseben nasvet: Preden postrežete lahko zmrznjeno mešanico v električnem mešalniku še enkrat mešate toliko časa, dokler ne dobite goste, lepljive teksture.

In obvezno preizkusite še te poletne recepte: