Fusili s svežo tunino

2. 5. 2008
Deli
Fusili s svežo tunino

Sestavine za 1 osebo: 70 g polnozrnatih fusillov, 50 g češnjevega paradižnika, 50 g šampinjonov, 70 g sveže tunine, pest sveže rukole, pekoče paprike, 1 limona, žličke sladkorja, 1 žlica belega vina, 2 do 6 žličk olivnega olja.

Priprava:

Paradižnik in papriko narežite na koščke in jih popecite na vrelem olju. Dodajte sladkor in vino ter pustite, da se karamelizira. Solite in poprajte. Gobe operite in jih narežite. Vse skupaj dajte na krožnik z odcejeno tuno in pokapajte z limoninim sokom. Solite, poprajte in pustite stati 10 minut. Skuhajte testenine, odcedite in denite v posodo s paradižnikom. Dodajte rukolo, gobe, tuno, premešajte in postrezite.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord