Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče

13. 10. 2018
Deli
Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče (foto: profimedia)
profimedia

Naj se tudi v kuhinji pozna, da smo zakorakali v jesen. Danes za sladico pripravite zmrzlino z okusom buče, ki bo všeč tudi tistim, ki obožujejo čokolado.

Postregli smo že s kar nekaj recepti z bučo, na primer:

Bučna juha s kokosom

Buča v pečici

Humus iz buče

Danes bomo na spisek dodali še sladico, saj jesen brez buč ne bi bila prava jesen. Tu je recept za sladokusce.

Za bučno zmrzlino potrebujete:
  • 1 skodelico mandljevega masla

  • ¼ skodelice kokosovega olja (ne povsem tekočega)

  • ½ skodelice bučnega pireja (iz konzerve, še bolje domačega)

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • ¼ skodelice temne čokolade (stopljene)

  • Po želji: ščep bučne začimbe

V skledi zmešajte kokosovo olje in javorjev sirup, dokler ne dobite povsem tekoče zmesi (kokos naj se povsem stopi in zmeša s sirupom).

Mešanici dodajte mandljevo maslo, bučni pire in ščep bučne začimbe. Vse skupaj dobro premešajte. Dobili boste gosto zmes.

Manjši pekač prekrijte s peki papirjem in po njem enakomerno razporedite maso. Pladenj postavite v zmrzovalnik za 3 ure.

Namig: Zmrzlino lahko poljubno posujete z oreščki, rozinami, jagodičjem ...

Preden sladico postavite na mizo, jo prelijte s stopljeno temno čokolado (to lahko storite, že preden gre pladenj v zmrzovalnik). Za prste obliznit!

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"