Krompirjeva krema z mandeljni

15. 12. 2007

Sestavine za 4 osebe: 500 g krompirja (mokaste sorte), 150 g sesekljanih mandljev, 50 g masla, 1 šopek koprca, 1/2 kumare, sol, poper, nariban muškatni orešček 4 do 8 rezin kmečkega kruha

PRIPRAVA:

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Krompir operite, z lupino vred prestavite v pekač in pecite približno 40 minut.

2. Mandlje v 1 žlici masla svetlo rjavo spražite. Takoj jih prestavite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Polovico mandljev v električnem mlinčku drobno zmeljite. Koprc oplaknite, osušite, vejice potrgajte in grobo sesekljate. Kumarico olupite, razpolovite, odstranite semnje in narežite na kocke.

3. Krompir vzemite iz pečice. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato ga olupite. Narežite ga na manjše kose, dodajte preostalo maslo in zmečkajte z vilicami. Premešajte s praženimi celimi in zmletimi mandlji. Umešajte še kocke kumaric in koprc. Začinite s soljo, poprom in muškatom. Zraven ponudite kmečki kruh.

Na osebo: približno 400 kcal, B: 10 g, M: 31 g, OH: 21 g.

Priprava: približno 20 minut.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri