Lososov tatar

5. 12. 2007

Sestavine za 4 osebe: 2 mladi čebuli, 2 stebli zelene, 1 avokado, 200 g prekajenega lososa, 4 žlice srednje pekoče gorčice, 4 žličke sončničnega olja, 2 žlici limoninega soka, 1 žlica medu, 2 žlički koprca, sol, poper, 2 paradižnika, 8 rezin hrustljavih kruhkov s kumino (Wassa).

PRIPRAVA:

1. Čebulo, zeleno in avokado operite, očistite, po potrebi olupite in odstranite koščice. Tako kot lososa narežite na kocke.

2. Gorčico zmešajte z oljem, limoninim sokom, medom in koprcem. Zelenjavo z lososom nato 15 minut marinirajte.

3. Operite paradižnike, narežite na rezine. Polog položite rezine hrust-ljavega kruhka in nanje lososov tatar. Če želite, lahko postrežete na listu solate, po želji pa lahko okrasite z limono in s koprcem.

Na osebo: približno 130 kcal, B: 6 g, M: 8 g, OH: 6 g.

Priprava: približno 15 minut.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: lososov tatar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri