Makrobiotični krhki nugat piškoti

30. 11. 2011

Najpomembnejša je količina skrivnih sestavin, ki jih ni in jih ne bo poznal nihče drug kot vi, to pa sta ljubezen in veselje, s katerima jih boste pripravili in postregli svojim gostom.

Suhe sestavine:
  • 1 skodelica pirine moje
  • 1 skodelica riževe moke
  • ¼ čajne žličke morske soli
  • 1 zavitek sladkorja burbonske vanilje
  • ½ čajne žličke pecilnega praška brez aluminija
  • ½ skodelice mletih praženih lešnikov
  • 2 žlici moke T-850
Tekoče sestavine:
  • 1/3 skodelice koruznega ali sončničnega olja
  • 1/3 skodelice javorovega sirupa
  • ½ čajne žličke limonine lupinice
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • 1 žlica lešnikovega masla
  • 1 žlica lešnikovega olja
  • 2 žlici amasakee
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V eni posodi premešajte suhe sestavine, v drugi tekoče. Tekočo zmes prelijte k suhi in mešajte, da nastane testo.

Testo zavijte v plastično folijo in ga za 15 minut postavite v hladilnik. Tako ohlajeno testo razvaljajte na debelino 5 mm, nato pa z modelčki v obliki zvezdic in src oblikujte piškote.

Preostanek testa še enkrat zmesite in razvaljajte ter oblikujte piškote, dokler ne porabite vsega testa.

Kekse razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem, in jih pecite 12 minut oziroma dokler ne postanejo rahlo rjavkasti. Pustite jih, da se ohladijo na pekaču.

Značke: zdrav-bozic

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri