Napitek iz dveh sestavin za krepitev imunskega sistema (uporabljate to starodavno začimbo?)

Napitek iz dveh sestavin za krepitev imunskega sistema (uporabljate to starodavno začimbo?) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 9. 2020

Iz samo dveh sestavin - sadja in začimbe - lahko pripravite napitek, ki vas bo pogrel in hkrati zaščitil pred nekaterimi zdravstvenimi težavami. 

Cimet je ena najstarejših začimb, ki jo najpogosteje uporabljamo v kuhinji za pripravo različnih sladkih jedi in slaščic. Le redki vedo, da ima omenjena začimba veliko zdravilno moč.

Uporabljali naj bi jo Kitajci že 3.000 let pr. n. št. V 16. stoletju so cimet pripeljali tudi v Evropo, kjer je postal zelo draga in cenjena začimba. Veliko jih trdi, da je to eden prvih pridelkov, s katerim se je trgovalo v človeški zgodovini. S pomočjo pomorskega prometa pa je cimet povezal ves svet.

Pomaga tudi pri nekaterih zdravstvenih problemih: 

  • vnetju sečil,
  • blaži drisko ter druge prebavne težave in
  • je zelo učinkovit pri prehladnih obolenjih.

Zato si v času prehladov in virusov večkrat pripravite napitek, ki vas bo okrepil in zaščitil. 

Potrebujete samo dve sestavini:
  • 3 razkoščičena jabolka
  • ½ čajne žličke cimeta

V sokovniku iz jabolk iztisnnite sok in mu dodajte cimet. Sok zlijte v posodo in ga na zelo šibkem ognju pogrejte. Napitek je takoj pripravljen!

Preberite še Tako si sami naredite zdravilno cimetovo olje ali pa Domači pripravki proti prehladu (+ kako se mu izognete in kako hitreje okrevate)