RECEPT: Pečen krompir s šitakami

RECEPT: Pečen krompir s šitakami (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2016

Če vam na siv decembrski dan primanjkuje energije, si jo boste s to preprosto jedjo iz krompirja in gob hitro povrnili.

Sestavine:
  • 20 dag gob šitak
  • 1 kg krompirja za pečenje
  • 1 rdeča ali bela čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 lističi žajblja
  • oljčno olje
  • sol
  • črni poper
Priprava:

Pečico nastavimo na 180 stopinj.

Gobe narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na srednje velike kose. Česen prav tako narežemo, lahko pa ga le olupimo in stroki ostanejo celi. Čebulo narežemo na srednje debele rezine.

Nato v pekač oziroma na vročino odporno posodo položimo šitake, na šitake pa rezine krompirja. Med rezine krompirja položimo česen in žajbelj, povrh krompirja pa srednje debele (ne pretanke!) rezine čebule.

Vse skupaj zalijemo z oljčnim oljem, posolimo in popopramo. Pustimo v pečici 35 minut. Nato pečico izklopimo, a pekač oziroma posodo v njej pustimo še 5 minut. In zatem še vročo jed postrežemo.

Preberite še: Shiitake - zdravilne gobe

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri