Piščančji golaž

Piščančji golaž- (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
15. 2. 2012

Lahka različica z veliko zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 700 g fileja piščančjih prsi
  • 3 rdeče paprike
  • 1 steblo pora
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice olja
  • sol, poper
  • po 2 žlički sladke in ostre paprike v prahu
  • 200 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Piščančje meso zrežite na koščke. Zelenjavo očistite, operite in osušite. Papriko zrežite na trakove, pore na kolute, čebulo na krhlje, česen pa sesekljajte. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic.

Piščančje koščke po porcijah pecite na vročem olju od 4 do 5 minut. Začinite jih s soljo in poprom ter poberite iz posode. Na maščobi, ki ostane, od 2 do 3 minute pražite papriko, por, čebulo, česen in timijan. Primešajte papriko v prahu in jo rahlo zarumenite. Zalijte z juho in pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut.

Golažu dodajte meso in ga dušite še 5 minut. Na koncu ga po okusu še začinite in mu primešajte kislo smetano.

Priprava: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Iz revije Lisa

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri