25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pomladna solata z zelišči in pomarančnim prelivom

28. 4. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 2 jajci, 250 g mešane listnate solate (špinača, pesa, kristalka), 1 cikorijo, 1 šop redkvic, 1 šop mlade čebule, po 1 šop peteršilja, drobnjaka in krebuljice, 5 žlic kremnega solatnega preliva (iz steklenice), 8 žlic pomarančnega soka, sol, poper, sladkor.

Priprava:

1 Jajca kuhajte v trdo približno 10 minut. Mešano solato na hitro oplaknite, jo osušite v centrifugi za solato in po potrebi natrgajte na grižljaj velike koščke. Pripravite preostale sestavine. Cikorijo razdelite na liste in odstranite štor. Redkvice narežite na rezine, mlado čebulo pa na obročke. Zelišča oplaknite, osušite in na drobno sesekljajte. Kuhana jajca prelijte z mrzlo vodo, olupite in narežite na četrtine.

2 Kremni preliv in pomarančni sok z metlico gladko razmešajte ter začinite s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.

3 Vse sestavine razporedite po krožnikih ali skodelicah in pokapljajte s prelivom. Poleg se prileže bageta.

Čas priprave približno 20 minut.

Na osebo približno 460 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 77 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri