Recept: bananini mafini z grškim jogurtom (brez sladkorja)

Recept: bananini mafini z grškim jogurtom (brez sladkorja) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 1. 2021

Še ne veste, kaj bo danes za sladico? Imamo idejo. 

Mafini so odlična sladica, saj vsak recept lahko malo prilagodite in jim dodate to, kar imate najraje. Tudi k spodnjemu receptu lahko primešate koščke temne čokolade, ali pa na vrh potresete sadje, če niste ravno sladkosned. 

Kaj potrebujete?
  • 2 skodelici moke
  • 2 jajci
  • 2 pretlačeni banani
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • 1/3 skodelice medu
  • 3 žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • ščep cimeta

Po okusu: na koščke narezano sadje, borovnice, naribana temna čokolada ...

Pečico segrejte na 180 stopinj in pripravite pekač za mafine (obložite ga s papirnatimi "lončki" ali premažite z maslom). 

V eni posodi zmešajte moko, sol, cimet in pecilni prašek. V drugi posodi zmešajte preostale sestavine.

Suhe sestavine z žlico vmešajte v mokre in šele potem uporabite mešalnik, če ga boste sploh potrebovali. Z žlico vmešajte tudi sestavino po vaši želji, ali pa jo potresite po vrhu mafinov, preden jih daste v pečico. 

Z žlico maso razporedite po pekaču za mafine in ga za približno 15 minut postavite v pečico (morda bo trajalo minuto ali dve več). 

Počakajte, da se mafini ohladijo in si jih privoščite.