RECEPT: gratinirana cvetača

RECEPT: gratinirana cvetača (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2022

Pripravite si odlično, enostavno prilogo, ki bo navdušila vse.

Sestavine za 4 osebe:
  • 700 g cvetače
  • 2 jajci
  • 120 g kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 60 g naribanega parmezana
  • Pol žlice masla
  • Pol žličke muškatnega oreščka
  • Sol in poper po okusu

Postopek:

1. Cvetačo očistite, operite in narežite na kose. V vreli osoljeni vodi jo kuhajte približno 10 minut in jo nato dobro odcedite.

2. V skledi premešajte jajci, mleko, 2/3 naribanega parmezana in kislo smetano. Na koncu primešajte še sol, poper in muškatni orešček.

3. Z maslom namastite pekač in vanj stresite kuhano cvetačo. Prelijte jo z mešanico iz sklede. Po vrhu potrosite preostanek parmezana in vse skupaj pecite približno 30 minut pri temperaturi 180°C.

4. Postrezite ob svoji najljubši jedi.