Recept: Tajska juha s kozicami

26. 8. 2013

Juha je znana tudi pod imenom Tom Yam Kung in se pogosto ponudi v različnih različicah.

Sestavine za 4 osebe:
  • 750 ml kokošje juhe
  • 1–4 čiliji (glede na okus)
  • 1 kos ingverja (približno 5 cm)
  • 2–4 klinčki
  • česen
  • 6 šampinjonov
  • 2 žlici masla (oz. po okusu)
  • 150 g olupljenih kozic
  • sol
  • 2 žlici koriandra
  • kos limonine trave
  • 1 žlička limetinega soka
  • bambusovi vršički
  • 1 mlada čebula
  • 4 pesti kuhanih riževih rezancev
Priprava:

1. Kokošjo juho zavrite in ji primešajte sesekljan čili, koščke ingverja in česen. Pustite, da vse skupaj nekaj časa lahno vre, in nato posodo odstavite s kuhalne površine.

2. Šampinjone očistite, zrežite na rezine in podušite na maslu. Nato jim dodajte oprane kozice in jih segrevajte približno 1 minuto.

3. Oboje nato denite v juho in jo začinite s soljo, koriandrom, limonino travo, limetinim sokom, sesekljano mlado čebulo in vršički ter vse skupaj še enkrat segrejte.

4. Testenine porazdelite po skodelicah in jih prelijte z juho. Takoj postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo približno 230 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri