Regrat z lečo

9. 4. 2012

Regrat je izredno zdrava solata, ki vsebuje več vitamina A kot korenje, uvrščajo pa ga tudi v skupino naravnih začimb. Največkrat uživamo presnega v solati.

Regratovi listi, ki rastejo pod zemljo (na primer v krtinah), so beli do rumeni in zelo nežni ter milega okusa. Temno zeleni listi, ki rastejo na površini, pa so sicer trši in nekoliko grenkastega okusa, a vsebujejo veliko več vitaminov in mineralov.

Nežne notranje lističe mešamo z različnimi listnatimi solatami, z njimi priprav­ljamo regratovo juho, dodajamo pa jih tudi zeliščnim omakam in mesu z žara.

Regrat z lečo

Za 4 osebe:

150 g drobne rjave leče stresite v 500 ml vode, kuhajte približno 20 minut in odcedite. Za preliv zmešajte 4 žlice kisa, sol, poper, sladkor in 5 žlic olja.

Olupite 1 rdečo čebulo, jo razpolovite in na drobno sesekljajte. Operite 200 g češnjevega paradižnika in ga razpolovite.

Očistite, operite in natrgajte 250 g regrata in 200 g zelene solate (endivije ali radiča). Vse sestavine zamešajte s prelivom in postrezite.

Na osebo približno
290 kcal, B: 11 g, M: 16 g, OH: 24 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri