Ribji ragu z riževim vencem

8. 6. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 30 g dolgozrnatega riža, 80 g špinače, 50 g graha (globoko zamrznjenega), 2 čajni žlički masla, sol, poper, muškatni orešček, 1 čebulo, 6 žlic belega vina, 1 lovorov list, 125 g polenovke, 1žlico moke, 2 žlici kisle smetane, 2 žlici limoninega soka, 1 čajno žličko naribane limonine lupinice, po 1 čajno žličko sesekljane krebuljice in bazilike.

PRIPRAVA:

1. Riž skuhajte. Špinačo operite in še mokro prestavite v lonec. Kuhajte toliko časa, da pade skupaj. Odcedite in sesekljajte. Grah v vodi blanširajte 4 minute. Skupaj s špinačo ga umešajte v riž. Primešajte še 1 čajno žličko masla, začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter postavite na hladno.

2. Polovico čebule drobno sesekljajte, drugo pa le grobo razrežite. Večje kose čebule in lovorov list 10 minut kuhajte v mešanici vina in 125 ml vode, kateri dodajte sol. Ribo oplaknite in osušite. 5 minut naj se namaka v vinskem prevretku. Ribo razrežite, prevretek

pa pretlačite skozi cedilo.

3. Sesekljano čebulo prepražite na čajni žlički masla, dodajte moko in počasi med stalnim mešanjem prilijte 80 ml vinskega prevretka, dodajte na koščke narezano ribo in na nizki temperaturi kuhajte 5 minut. Dodajte smetano, limonin sok in lupinico ter začinite po okusu. V riž umešajte zelišča in oblikujte venec. Na sredino naložite ribji ragu.

Čas priprave: 40 minut

456 kcal; maščobe: 13 g; B: 31 g; OH: 43 g