Sicilijanski obloženi kruhki

13. 10. 2009
Deli
Sicilijanski obloženi kruhki

Sestavine za 4 osebe: 2 Argeta tuna Siciliana pašteti, 6 g sveže bazilike, 30 g crnih oliv, 30 g sušenega paradižnika v oljčnem olju, 40 g kozjega sira, francoska štrucka, strok česna, rukola

Priprava:

Baziliko sesekljamo in v skledi zamešamo s pašteto. Olive izkoščičimo in drobno sesekljamo. Prav tako na male kockice narežemo sušen paradižnik ter vse skupaj dodamo k pašteti in dobro premešamo.

Štrucko narežemo na rezine ter opečemo v opekaču. Opečeni kruh podrgnemo s strokom česna, namažemo s pripravljenim namazom in obložimo z grobo narezano rukolo in rezinami oliv. Na vrhu potresemo grobo nariban kozji sir.

Za ljubitelje morskih dobrot

Argeta tuna Siciliana je prava mala morska skrivnost, ki so jo razvili posebej za ljubitelje morskih jedi in za tiste, ki želite poskusiti nekaj novega. Prvovrstnim filejem tune so dodali suhe paradižnike in ravno pravi šcepec zanimivih začimb, ki ustvarijo edinstven in odličen okus. Tuna Siciliana je tako kot vsi Argeta namazi, pripravljena iz najboljših surovin ter brez dodanih konzervansov.

Pričarajte si nekaj poletja še danes. Pripravite si Sicilijanske obložene kruhke zraven pa si privoščite kozarec rdečega vina – prava kombinacija za malce razvajanja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"