25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zelenjavni burger

Zelenjavni burger (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje zelenjave ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za burgerje:

  •  ½ glave belega zelja 
  • ¼ brokolija
  • 200 g ovsenih kosmičev 
  • 2 jajci
  • 3 stroke česna 
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 žličko majarona 
  • sol, sveže mleti poper 
  • 2 žlici drobtin 
  • olje za cvrenje

Za skutno pomako:

  •  3 mlade čebule
  • 250 g skute 
  • 1 žličko mlete paprike 
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

Očistite zelje in ga zrežite na majhne koščke. Brokoli razdelite na majhne brstiče. Zelenjavo stresite v hladno slano vodo, jo zavrite in pustite lahno vreti 2 do 3 minute. Zelenjavo odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in ponovno odcedite. Oplaknite polovico kosmičev in jih odcedite. Zelje in brokoli stresite v skledo, dodajte jajci, oplaknjene ovsene kosmiče, sesekljan česen, kumino, majaron, sol in poper. Mešanico dobro premešajte z rokami, da se vse sestavine lepo povežejo, in jo nato za 1 do 2 uri postavite v hladilnik. Dodajte malo drobtin, preostale kosmiče ter oblikujte burgerje. Povaljajte jih v drobtinah. V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani rjavo zapecite burgerje. Mlado čebulo zrežite na obročke. Zmešajte skuto, mlado čebulo in papriko ter pomako začinite s soljo in poprom. Postrezite k burgerjem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri