Zelenjavni narastek

12. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjavni narastek (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Zdrav, slasten in lepo aromatičen

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g prejšnji dan kuhanega krompirja
  • 2 bučki
  • 500 g paradižnikov
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 žlico oljčnega olja
  • sol, poper
  • 1 žlico posušenega origana
  • 100 g mocarele
  • 100 g naribanega ementalca

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite okrogel tortni model. Krompir olupite in ga zrežite na tanke rezine. Očistite zelenjavo. Bučki zrežite na debele rezine, paradižnike pa na večje kocke. Čebulo in česen zrežite na maj­hne kocke. Oboje stekleno popražite na olju. Dodajte paradižnike in jih začinite s soljo, poprom in origanom.

Krompir zložite v model, kot bi polagali strešnike, in jih začinite s soljo in poprom. Nanj izmenjaje zložite bučke in paradižnike. Mocarelo odcedite in jo zrežite na drobne kocke. Skupaj z ementalcem jo potresite po zelenjavi in narastek pecite 25–30 minut. Po koncu peke malce počakajte, da se ohladi, in ga nato zrežite na kose. Po želji ga okrasite še s svežim origanom in zraven postrezite pomako s kislo smetano.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"