25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zeliščni kaneloni

Zeliščni kaneloni (foto: stockfood photo) stockfood photo
23. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Polnjeni s pikantno rikotino maso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 korenje
  • 4 paradižnike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper 
  • pol šopka peteršilja 
  • približno 10 listov čemaža
  • 750 g rikote
  • 1 jajce
  • 16 kanelonov
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico moke
  • 200 ml juhe
  • 100 g smetane
  • 50 g parmezana

Priprava

Olupite čebulo in korenje. Paradižnike operite, jih očistite, zrežite na četrtine in odstranite semenje. Segrejte olje in na njem približno 4 minute dušite čebulo in korenje. Dodajte še paradižnike in vse skupaj začinite.

Zelišča oplaknite in jih sesekljajte. Primešajte še rukolo in jajce ter zmes začinite. Denite jo v dresirno vrečko z luknjastim nastavkom in nadevajte kanelone. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj).

Stopite maslo. Na njem zarumenite moko, prilijte juho in smetano ter med mešanjem pokuhajte bešamel. Proti koncu ga še začinite. V štiri modelčke za narastke najprej porazdelite omako, nato kanelone in nato še dušeno zelenjavo. Potresite z naribanim parmezanom in kanelone pecite približno 40 minut.

Čas priprave: približno 1 uro in 20 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri