Zeliščni kaneloni

Zeliščni kaneloni (foto: stockfood photo) stockfood photo
23. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Polnjeni s pikantno rikotino maso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 korenje
  • 4 paradižnike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper 
  • pol šopka peteršilja 
  • približno 10 listov čemaža
  • 750 g rikote
  • 1 jajce
  • 16 kanelonov
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico moke
  • 200 ml juhe
  • 100 g smetane
  • 50 g parmezana

Priprava

Olupite čebulo in korenje. Paradižnike operite, jih očistite, zrežite na četrtine in odstranite semenje. Segrejte olje in na njem približno 4 minute dušite čebulo in korenje. Dodajte še paradižnike in vse skupaj začinite.

Zelišča oplaknite in jih sesekljajte. Primešajte še rukolo in jajce ter zmes začinite. Denite jo v dresirno vrečko z luknjastim nastavkom in nadevajte kanelone. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj).

Stopite maslo. Na njem zarumenite moko, prilijte juho in smetano ter med mešanjem pokuhajte bešamel. Proti koncu ga še začinite. V štiri modelčke za narastke najprej porazdelite omako, nato kanelone in nato še dušeno zelenjavo. Potresite z naribanim parmezanom in kanelone pecite približno 40 minut.

Čas priprave: približno 1 uro in 20 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 40 g.