Izvrstni zeliščni ravioli

17. 11. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Izvrstni zeliščni ravioli (foto: Profimedia)
Profimedia

Vam dišijo ravioli? Morda vam bo prišel prav ta recept!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  300 g moke
  • 30 ml olivnega olja
  • 3 jajca
  • sol
  • 150 g listne špinače
  • 50 g nastrganega parmezana 
  • 1 žlico timijana
  • 1 žlico sesekljanih vršičkov zelene
  • sveže mleti poper
  • 4 paradižnike 
  • 50 g masla
  • 100 g pesta
  • 50 g parmezana

Priprava:

1 Iz moke, olja, jajc in ščepca soli zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Špinačo poparite z vrelo vodo in jo odcedite. Nato jo sesekljajte in iz nje iztisnite odvečno tekočino. Dodajte nastrgan parmezan, sesekljana zelišča, vse skupaj malce začinite s poprom in pretresite.

3 Testo razdelite na dva dela in ju razvaljajte v 1 mm debela pravokotnika. Po njima v razmikih po 5 cm razporedite nadev. Predele med nadevom premažite z vodo in na spodnje testo previdno položite drugo. Zatisnite prostorčke, ki nimajo nadeva, in testo narežite na enako velike kvadrate. Raviole dajte v vrelo slano vodo in jih pustite vreti 4 do 5 minut.

4 Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih olupite in zrežite na koščke. Raviole stresite v skledo, dodajte koščke mesa, pesto in paradižnike. Jed lahko še začinite s soljo in poprom, če želite. Postrezite s parmezanom in okrasite z zelišči.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ