10 stvari, ki jih boste kasneje obžalovali

10 stvari, ki jih boste kasneje obžalovali (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2018

Nihče si ne želi, da bi ob koncu svojega življenja izgovoril frazo: »Ko bi le naredil to ...« Izognite se tej frazi in se izogibajte naslednjim stvarem.

10 stvari, ki jih bomo kasneje obžalovali

1. Nositi masko

Največja napaka, ki jo počnemo je, da ves čas razmišljamo o tem, kako nas bodo sprejeli drugi, kaj si mislijo, kako izpademo, namesto da bi bili mi – mi. Pozabimo na to, kaj si drugi želijo, da bi bili, in bodimo, kar v resnici smo. Z vsemi manki in »napakami«, s katerimi se pogumno in samozavestno spopadamo.

2. Pustiti drugim, da ustvarjajo naše sanje

Čeprav je največji izziv slišati sebe in kdo v resnici smo, je to hkrati tudi največja sreča, ki nam prinese mir. Zato vedno ostanimo zvesti svojim ciljem in željam. Če se drugi ne strinjajo z njimi, je to le naš izziv, da se postavimo zase in trdno stojimo za svojimi stališči.

3. Biti v družbi negativnih ljudi

Ker bodo tudi nas omrežili z negativnostjo. Krog ljudi okoli sebe ni obveza, lahko si ga svobodno izbiramo. Zato izbirajmo ljudi, ki so sočutni namesto jezni, potrpežljivi namesto panični in zaskrbljeni, radodarni namesto sebični.

4. Pasti v lastno sebičnost in egoizem

Zadrževati stvari zase – tudi ljubezen, nas ne bo pripeljalo do sreče.

5. Izogibanje spremembi in rasti

Naša prihodnost je odvisna od dejanj, ki jih počnemo v sedanjem trenutku. Ponavljanje vedno istih napak, oklepanje starega in izogibanje spremembam nas bo težko pripeljalo do svetle prihodnosti.

6. Obupati med težkimi časi

Kadarkoli v življenju pademo, bi morali to dojeti kot blagoslov, ki nam bo pomagal, da se povzdignemo in nekaj spremenimo. Učiti se iz bolečine in zrasti iz nje namesto obupati, je nekaj, zakar si bomo nekoč najbolj hvaležni.

7. Poskušati poskrbeti za vse

Skrbeti in urejati vse, več kot zmoremo, je lahko napaka. Nikoli ne moremo iti preko sebe, včasih je potrebno postaviti meje. Sveta ne bo konec, če kdaj česar ne bomo postorili, ker enostavno ne zmoremo.

8. Zadovoljiti se z manj, kot si zaslužimo

Včasih potrebujemo slab odnos ali situacijo, da nas poučijo lekcije, ki jih potrebujemo. A to ne pomeni, da moramo vztrajati v njih. Ko vidimo lekcijo, jo sprejmemo in odidemo.

9. Večno čakanje na jutrišnji dan

Ko bo poletje, ko končamo šolo, službo, ko se poročimo, ko otroci odrastejo, ko bomo upokojeni... Vselej čakamo na neko točko v prihodnosti, ko naj bi začeli živeti, a ta točka se vedno premika naprej in s tem sami sebi zapiramo vrata življenja.

10. Nismo aktivni in čakamo, da se bodo stvari zgodile same po sebi

Stvari ne bodo padle iz neba, četudi si jih še kako močno želimo. Zakon privlačnosti ne deluje, če le sedimo doma na kavču. V akcijo in kreirajmo svet, kot si ga želimo!

Po predlogi: brightside.me