29 stvari, ki bi jih radi povedali najstniškemu sinu

29 stvari, ki bi jih radi povedali najstniškemu sinu (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2021

Najstniki so posebna bitja, simpatična, a tako naporna za skupno življenje. In predvsem jim je zelo težko kaj povedati, ker so tako pametni, da nikogar ne poslušajo. Morda jim daste lahko prebrati nekaj stvari, za katere bi radi, da bi jih vaš najstniški sin vedel.

1. Dobri prijatelji so zlata vredni. Biti dober prijatelj je dolžnost!

2. Ženske imajo boljši vonj. Moram povedati še kaj?

3. Če narediš napako, moško priznaj. Pravi moški se za napake opraviči in jih popravi.

4. Ti nisi to, kar ješ, nosiš, voziš ali živiš. Ti si ti. Nova dieta, nova obleka, nov moped ... vse to ne bo rešilo problema, če ti nekaj ni všeč.

5. Čisto je seksi. Prijaznost je seksi. Biti mrtvo pijan je patetično.

6. Video igrice te ne bodo naredile silnega in ti zagotovo ti ne bodo pomagale, da postaneš boljši človek, prijatelj, fant, sin. Igraj jih le občasno.

7. Spanje ne bo rešilo vseh tvojih problemov, premalo spanja pa bo zagotovo ustvarilo nove.

8. Hitra hrana je za najstnike, in ko boš star 20 let, boš videl, da tvoje telo želi pravo hrano. Daj mu jo že zdaj. Mama včasih res ve, kaj je najbolje zate.

9. Šport je zdrav in osrečuje. Naj ostane del tvojega življenja.

10. Tvoje prijateljice, ženske, s katerimi nisi in ne boš nikoli spal, bodo postale in ostale zelo pomemben del tvojega življenja. Lepo ravnaj z njimi.

11. Lepo ravnaj z brati in sestrami, so nenadomestljivi. Oni bodo tvoji prijatelji do konca življenja in edini, ki se bodo lahko s teboj spominjali otroštva.

12. Za dober šampon in dezodorant se splača porabiti kakšen evro več.

13. Obvezno imej na zalogi vsaj dve beli majici. V njih je vsak pravi fant in moški videti odlično. Še učiteljica ti bo dala boljšo oceno.

14. Lepo ravnaj z ženskami. Če spiš z njo, jo obvezno naslednji dan pokliči, samo da se ne bo počutila slabo. In nikar se naslednjič ne obnašaj, kot da je ne poznaš.

15. Za vse praznike – valentinovo, rojstni dan, božič – obvezno kupi dekletu darilo. Lahko je le mala pozornost, pomembno je, da ne pozabiš. Ženska ne bo nikoli pozabila, da ji nisi kupil darila.

16. Končaj, kar si začel. In s tem mislimo na vse stvari: od tube zobne paste do študija.

17. Tehnologija te ne bo osrečila. Ljudje, s katerimi se boš povezal, te bodo. Nikar ne zamenjaj teh dveh stvari.

18. Ko se ženska odloči, da te spremeni, jo takoj ucvri, razen če ti govori o higieni, miganju in prehrani – potem ji kar prisluhni.

19. Tvoje vedenje pove vse o tebi in je odsev tvojih staršev. Nikar naju ne kaži v slabi luči!

20. Življenje te bo razočaralo. Ljudje te bodo razočarali. Sam sebe boš razočaral. In zato imaš starše, da ti pomagajo preboleti vsa razočaranja.

21. Aspirin, voda in črna kava rešijo številne probleme. Skupaj ali narazen.

22. Ko nakupuješ z žensko, ji nikar ne reči, da je v vsem videti dobro, saj boš izgubil svojo kredibilnost. A nikar ji ne reci, da je v kakšni stvari videti grozno, to bo uničilo vajin odnos. Povej ji, v čem je videti odlično, in upaj, da te je slišala.

23. Če so tvoji prijatelji bedaki, nisi daleč za njimi. Previdno izbiraj prijatelje.

24. Bodi prijazen do svojih staršev. Še daleč so časi, ko si boš lahko sam privoščil smučarske počitnice ali poletno pohajkovanje po Evropi.

25. Na mamina sporočila odgovarjaj hitro in dosledno, če želiš, da ti plačuje račun za mobilni telefon.

26. Pri čevljih daj prednost kvaliteti pred kvantiteto.

27. Zobna ščetka ne traja večno.

28. Svoje moči in višine ne uporabi za to, da bi komu grozil in ga ustrahoval. Seveda razen, če govorimo o športu. Drugače se raje kar vrni v jamo, od koder smo vsi prišli.

29. Poklicati starše brez pravega razloga je vedno dobra ideja.

Preberite še: Stvari, ki vam jih ne bo povedal nihče o tem, kako je vzgajati najstniško hčerko 

Značke: najstnk trma