5 situacij, ko se morate postaviti zase

5 situacij, ko se morate postaviti zase (foto: unsplash) unsplash
26. 11. 2019

So situacije, ko se morate postaviti zase in svoje potrebe. 

Delamo stvari, ki jih v resnici nočemo. Sprejmemo mnenja, v katera ne verjamemo. Dovolimo, da drugi z nami ravnajo slabo, samo zato, da imamo navidezni "mir". Žrtvujemo svojo srečo, da bi bili drugi srečni. A v resnici ni nihče srečen. 

So situacije, ko se morate postaviti zase in svoje potrebe. Te so: 

1. Ko čutite strast, entuziazem in imate svoja načela

Težko je biti miren in se strinjati z nečim, kar je v nasprotju z vašimi načeli. Vendar ne rečete nič, saj nočete povzročiti drame in konfliktov ali ker mislite, da vaše mnenje tako ne bo nič spremenilo. A če v nekaj zares vrjamete, do nečesa čutite močno strast; jasno in mirno povejte drugim, kakšna so vaša načela, za katerimi trdno stojite.

Dolžni ste sebi, da ste iskreni, čeprav se drugi morda ne bodo strinjali z vami! 

2. Ko imate jasen cilj

Včasih morate reči drugim ne, da lahko sledite svojim ciljem. Bodite pozorni, kaj je pomembno vam in ne poteptajte svojih želja samo zato, ker so morda v nasprotju z drugimi.

3. Ko vas nadlegujejo ali izkoriščajo

Ne dovolite, da dominira nekdo nad vami samo zato, ker je morda najbolj glasna ali agresivna oseba. Ne dovolite, da drugi zahtevajo od vas, da razmišljate enako kot oni. Bodite zvesti sami sebi.  

4. Ko potrebujete čas zase

Čas je ena izmed najbolj vrednih dobrin, ki je ne dobite nazaj, ko jo zapravite. Zapravljajte jo skrbno in za stvari, ki so vam pomembne. Če morate zaščititi svoj čas in reči ne stvarem, ki se vam zdijo potrata časa, je to popolnoma v redu. 

5. Ko enostavno morate postaviti meje

Nekateri ne spoštujejo mej, kaj je sprejemljivo in kaj ne. Pomembno je, da pokažete ljudem, kje je meja. 

Pogumno! 

Po predlogi consciusreminder.com pripravila A. V.