Telo lahko sprosti STRES na teh 7 načinov

Telo lahko sprosti STRES na teh 7 načinov (foto: profimedia) profimedia
19. 2. 2021

Vaše telo je izjemno inteligenten instrument, ki nosi ogromno znanja. Bolj kot ga znamo poslušati, boljše je naše zdravje in boljša je tudi naša povezava z dušo.

Vzemite si minuto in postavite eno roko na svoje srce in drugo na trebuh. 2 do 3-krat globko vdihnite in počasi izdihnite ter potihem vprašajte svoje telo – kaj potrebuješ?

Prisluhnite odgovoru in se uskladite s svojim telesom. Potrebujete vodo? Potrebujete počitek? Potrebujete objem? 

Telo je v nenehni komunikaciji z nami. Trik je v tem, da se naučimo, kako poslušati svoje telo in se tudi odzvati na znake, ki jih vidimo, slišimo, občutimo…

V vsakodnevnem življenju in stresu naše telo reagira tako, da sprošča napetosti in energijo. To doseže skozi naslednjih 7 telesnih funkcij.

Načini, kako vaše telo sprošča energijo (strese) iz telesa:

1. Pokajoči sklepi

Tudi v sklepih se lahko nabirajo emocije. Opazujte se, kdaj si želite pretegniti sklepe. Morda takrat, ko ste čustveno napeti in želi vaše telo na ta način sprostiti energijo? Telovadba in raztegovanje telesa je odličen način, da sprostimo zastalo stresno energijo. Kadar se po gibanju počutite bolj lahkotne in spročene je to tudi zato, ker je vaše telo na ta način sprostilo zastalo energijo. Zato se je dobro večkrat pretegniti, iti na sprehod ali stresati s celim telesom.

2. Zehanje

Zehanje ni nujno vedno znak zaspanosti, lahko je tudi znak sproščanja. Ko zehamo, dovolimo kisiku v telo, ki nam pomaga, da se napolnimo z energijo.

Raziskave so dokazale, da tudi se tudi pri nekaterih živalih po zehanju sproščajo endorfini. Zehanje namreč sprosti negativno energijo iz telesa in jo nadomesti s pozitivno.

Ko zehamo, se naša sposobnost slišanja spremeni, lahko postanemo bolj odprti in senzibilni za izslišanje intuitivnih sporočil naše duše ali duhovnega vodstva.

Ko boste naslednjič zehali, bodite pozorni, ali opazite, da se v vas kaj spremeni.

3. Podiranje kupčka (oz. riganje)

Ja, prav ste slišali. Rig ni nujno nevljudna navada. Lahko gre za sproščanje zablokirane energije v pleksusu, kjer je naš kreativni center. Na ta način se spošča nervozna in anksiozna energija ter nam pomaga, da lahko telo sprocesira nove informacije ter emocije. Če se vam to zgodi po težki hrani ali pijači, je to seveda druga zgodba, a v nekaterih primerih je rig lahko tudi način sproščanja energije.

4. Solze

Vsi že vemo, da je jok terapevtski. Skozi solze se sproščajo čustva, s katerimi smo se zapolnili in je potrebno, da odidejo. Jok je za naše energetsko telo kot tuš za naše fizično telo. Sprosti in očisti nakopičena čustva in občutke ter odpre gibanje energije po čakrah. 

5. Smeh

Prav tako nas sprosti tudi smeh, ki naše telo prepoji z veseljem in radostjo, nas odpre ter napolni s svežo voljo do življenja. 

6. Kihanje

V nekaterih starih kulturah so verjeli, da je kihanje način telesa, ki zaščiti dušo pred negativno energijo. Kihanje je nedvomno način sproščanja na fizičnem in energetskem nivoju, saj sprosti zastalo energijo, še posebej v grleni čakri. 

7. Orgazem

Orgazem prav tako predstavlja močno sporoščanje, saj se takrat sprosti energija, obudi ter aktivira pa tudi vse naše čakre. Z orgazmom lahko sprostimo bolečino, strah, negativne emocije, ki jih zamenjamo s pozitivno energijo. Odprejo se naši energetski centri. Zato je tako pomembno, da jih doživljamo z osebo, ki ji zares zaupamo in jo imamo radi.

vir: foreverconscious.com

ali 3 najboljše vaje za raven in čvrst trebuh + masaža za pospešitev razgrajevanja maščob

Značke: stres